Vikten av en snygg logga

Webdesign message

Din logga är grunden för ditt varumärke, när folk ser din logga ska dem genast tänka på ditt företag eller dina produkter. En logga är något som varje företag behöver, men om man däremot aldrig har gjort en logga förut kan det vara svårt att veta hur man ska göra för att skapa en bra och snygg logga. Nedan kan du läsa om olika tips som hjälper dig att skapa en logga i världsklass.

Ett tips är att inte göra din logga för komplex och istället hålla den mer simpel. Detta gör att den blir lättare att komma ihåg och känna igen. samma sak gäller för färger. Försök att matcha färgerna i din logga med ditt företag eller webbsida. Då logos representerar ditt företag är det enklare att koppla ihop dem om de har samma färg. Du kan även tänka på att inte använda allt för många färger i din logga, “sometimes less is more”.

Du kan tänka på vad som bäst beskriver ditt företag och sedan försöka väva in det i din logga och på sätt skapa en direkt koppling mellan din logga och ditt företag. Några kända loggor som har gjort detta är bland annat Fedex och Toblerone. Om du inte riktigt vet vars du ska börja kan du ta inspiration från andra kända loggor och se vad det är som får dem att stå ut.